מהן השיטות השונות לריתוך מתכות?

ריתוך היא פעולה פיזיקלית שמחברת שני גופים שבנויים ממתכת. יש היום שיטות שונות של ריתוך, כשכל פעולה תחייב את המכשור ואת מגוון אמצעי ההגנה המתאימים, ניסיון ומומחיות של הרתך. נציין גם שריתוך והלחמה אינן אותן פעולות, הלחמה מטרתה לחבר בין מתכות ובהלחמה מתיכים רק מתכת אחת, בזמן שבפעולת ריתוך, מתיכים את שני הגופים, לפעמים בזמן שמוסיפים מתכת לחיבור של הגופים. ישנן כיום שתי שיטות ריתוך נפוצות שהן TIG ו-MIG שמתבצעות באמצעות קשת חשמלית.

פעולות ריתוך באמצעות מכשור מתאים

כאמור ישנן כמה שיטות לריתוך גופים עשויים מתכת, שההבדל העיקרי ביניהן הוא בצורת החימום של חומרי המילוי ובמכשירים שבהם נעזרים בזמן פעולת הריתוך. חשוב שכל פעולת ריתוך תבוצע באמצעות מכשור ייעודי ואיכותי, תוך כדי שמירה על כל הנהלים ובחלל מאוורר ונוח. ההמלצה לרתכים שרק החלו את דרכם היא, לבצע עבודות ריתוך בשיטת – MIG, ולצורך שיטה זו, מומלץ להצטייד במכשור וכלי עבודה יעילים וטובים שבאמצעותם ניתן לרתך מתכות כמו אלומיניום מגנזיום וכו'.

חיבור הרמטי בין שני גופים

הכלל שמנחה כל פעולת ריתוך איכותית ויעילה, הוא יצירה של חפיפה הרמטית בין שני גופים של מתכת שאותם רוצים לחבר. יש להקפיד שלא ייווצר שום מרווח לאורך הקו של החיבור בין העצמים, והחיבור עצמו יראה טבעי והומוגני. יחד עם זאת, יש מצבים שבהם נרצה לרתך צינור מעוגל, במקרה כזה חשוב לדאוג ליציבות הגופים ולשימוש בחומרי מילוי ראויים ובריתוך מדוקדק וזריז, על מנת לוודא חיבור איכותי ועמיד ביותר.

חלל מתאים

מומלץ לבצע כל פעולת ריתוך בחלל שיש בו תחלופה של אוויר בשל כל הגזים שנפלטים לאוויר בזמן פעולת הריתוך עצמה, וגם בגין טמפרטורת החום הגבוהה שמאפיינת כל פעולת ריתוך. עבודות ריתוך שונות יכולות לגרום לא פעם לתחושת מחנק ודילול בחמצן, לכן חשוב שהחלל יהיה מאוורר במיוחד. בנוסף לפני כל עבודת ריתוך יש לנקות את כל הגופים, לרבות את אזור החיבור מלכלוך מצטבר, אבק, שומנים ועוד.

ריתוך מתכות

צינון קו החיבור

בסיום כל פעולת ריתוך חשוב לחכות שהאזור שבו בוצעה פעולת הריתוך יצטנן. מומלץ לא לנסות לקרר את המתכת באמצעות כל מיני עזרים, כיוון שזה יכול ליצור סדקים בקו החיבור. לאחר שהעצמים שהותכו התקררו, צריך לנקות באמצעות כלים ייעודיים את האזור הריתוך מכל שארית חומר, שנקראים בעגה המקצועית – שאלקה. במקרים מסוימים, נרצה לצבוע את אזור הריתוך בגוון בסיס שמונע חלודה.

שיטת ריתוך TIG

לאחר שהרתכים רכשו ניסיון בריתוכים מסוג מיג, אפשר לרכוש ציוד שנחשב להרבה יותר מקצועי שאתו ניתן לבצע ריתוכים מורכבים בשיטת – טיג (TIG). שיטה זו מבצעת פעולת ריתוך על ידי אלקטרודת טונגסטן ובאמצעות קשת חשמלית. במהלך הריתוך נוצרת טמפרטורת חום גבוהה, יש להתאים את החום לפי סוג המתכת שאותה מרתכים, כשלרוב צריך להזין חומר למילוי מהצדדים. שיטת ריתוך TIG תאפשר שליטה גבוהה הרבה יותר משיטת ריתוך מיג, היא תאפשר דיוק גבוה ועבודות ריתוך באיכויות גבוהות יותר ולשם כך ידרשו גם מיומנות של הרתך ומכשור מתאים.

מעבר למדריך המלא בנושא ריתוך TIG

ריתוך אינקונל

לאחר ניסיון בשתי השיטות ריתוך TIG ו – MIG , אפשר יהיה להמשיך ולהתנסות בשיטת הריתוך – אינקונל שאותה עושים באמצעות רתכת TIG משוכללת. ריתוך זה מתאים לחיבור עצמי – מתכת שבנויה מסגסוגת אינקונל שמכילה כרום וניקל. כיום יש לסגסוגת אינקונל מגוון רחב של שימושים בעבודות ריתוך, אך יחד עם זאת, ריתוך זה מחייב ניסיון ומומחיות ובעיקר דיוק מרבי על מנת לקבל תוצאות איכותיות.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
052-6585921